O POLIGONU

V Nordijskem centru Bonovec Medvode so tekaške proge homologirane z najvišjo FIS homologacijo. Običajno so vzdrževani le deli prog, ki so primerni za rekreacijo, ob največjih tekmovanjih pa se uredijo celotne tekaške proge.

Stalno vzdrževana je tekaška proga dolga 2,5 km po razgibanem terenu. Proga je široka od 6 do 8 metrov in je namenjena tako za klasično kot prosto tehniko.
Na progi so tudi vzponi, povsod pa je pod vzponom izdelan prehod, ki omogoča tistim z manj znanja, da vzpon zaobidejo. Torej je proga namenjena vsem od začetnikov do tekmovalcev.

Proga dolga 1,5 – 2 km je osvetljena in omogoča večeren trening. Poligon je primeren tudi za tiste, ki jim službene dolžnosti čez dan onemogočajo vadbo in se lahko tako pod lučmi sprostijo in odtečejo nekaj krogov..
Tudi ta proga je vzdrževana za obe tehniki, je dovolj široka in omogoča vadbo tako začetnikom kot tekmovalcem. Tekaške proge so utrjene z umetnim snegom in vsak dan vsaj enkrat urejene z teptalnim strojem. Ob progi je urejeno parkirišče, toaletni prostori, gostinska ponudba, v športnem centru pa imajo izposojevalnico tekaške opreme ter šolo teka, ki pripravlja vikend in tedenske tečaje teka na smučeh. Lahko si najamete osebnega vaditelja, ali za vaše podjetje pripravijo tečaj teka z izposojo opreme, ali celo tekmovanje.

Na progi se pobira pristojbina za vzdrževanje tekaških prog. Za stalne obiskovalce so na razpolago blok karte, ki so ugodnejše.

Kdor pa pride le za krajši čas in ne potrebuje zelo dobro vzdrževane proge pa lahko teče na spodnjem delu pod Plečnikovo kapelico, kjer so proge nekajkrat mesečno urejene.

NORDIJSKI CENTER BONOVEC MEDVODE
Iztokova ulica, Medvode

Blagajna in informacije:

E-naslov: nordic.medvode@gmail.com

_______________________________________________

Obratovalni čas v decembru in januarju:

od ponedeljka do nedelje:          8.00 do 16.30

od ponedeljka do petka:            17.30 do 21.00

Med 16.30 in 17.30 je poligon zaprt zaradi urejanja prog.

Obratovalni čas v februarju:

od ponedeljka do nedelje:          8.00 do 17.00

od ponedeljka do petka:            18.00 do 21.00

Med 17.00 in 18.00 je poligon zaprt zaradi urejanja prog.

Obrantovalni čas od 25. februarja dalje:

od ponedeljka do nedelje:          8.00 do 17.30

od ponedeljka do petka:            18.30 do 21.00

Med 17.30 in 18.30 je poligon zaprt zaradi urejanja prog.

​Proge pred nočnim tekom urejamo v kolikor je to potrebno, odvisno od vremena in strukture snega. V kolikor bi dodatno zmehčali progo jo ne urejamo.

Nordijsko športno društvo Medvode

menu-circlecross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram